Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na exekutory si došlápne vrchní státní zástupce JuDr. Ivo Ištvan.

Na začátku března vyvrcholila dlouho a pečlivě připravená akce s cílem odhalit a potrestat nezákonné praktiky exekutorských úřadů v ČR a v tuto chvíli (10:45) probíhá ve foyeru poslanecké sněmovny tisková konference na toto téma.

Výsledkem akce bylo podání návrhu na prošetření pravděpodobné trestné činnosti organizované skupiny, zejména potom trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby, krácení daně, uplácení, zpronevěry a podvodu.

Oznamovatelem je předseda o.s. Dovolte nám platit dluhy (DNPD), Ján B.

 

Plné znění návrhu na prošetření činnosti exekutora Poláka:

-------------------------------------------------------
Vrchní státní zastupitelství v Olomouci
tř. 17. listopadu 44
771 11 Olomouc

V Uherském Hradišti dne 2.3.2016

Podávám návrh na prošetření skutků, zda nebyly spáchány trestné činy zneužití pravomoci úřední osoby, krácení daně, uplácení, zpronevěry, podvodu a dalších trestných činů páchaných jednotlivci i organizovanou skupinou.

Návrh na prošetření se týká exekutorského úřadu Karviná JUDr. Juraje Poláka, se sídlem v Českém Těšíně. Výkon exekutorského úřadu JUDr. Poláka zanikl k datu 30. 11. 2015. Na majetek Juraje Poláka je vedeno insolvenční řízení KSOS 36 INS 10155 / 2015 vedená u Krajského soudu v Ostravě. 
Před podpisem smlouvy s Dopravním podnikem Ostrava, a.s. ič. 66220025 sídlem Poděbradova 494 Ostrava, č. DOD20070198, jejímž obsahem je v návaznosti na Rámcovou smlouvu o provedení exekuce na peněžitá plnění ze dne 1.6.2007 a dodatků 1 – 7 poskytování bonusů Dopravnímu podniku ve výši 1.800,- Kč z odměny dlužníka měl zaměstnanec Juraje Poláka ( zřejmě pan Nahodil ) nabídnout a předat částku ve výši 150.000 Kč zástupci Dopravního podniku Ostrava, zřejmě i současně zaměstnanci Krajského úřadu v Ostravě ( zřejmě pan Šusta) za to, že tento umožnil nahlédnutí do nabídek ostatních exekutorů při výběrovém řízení na tzv. exkluzivitu při vymáhání pohledávek za nezaplacené jízdné. Díky takto získané informaci mohl úřad Juraje Poláka předložit nejlepší nabídku.Výběrové řízení následně Juraj Polák vyhrál.
Juraj Polák jako úřední osoba poskytoval plnění Dopravnímu podniku Ostrava., a.s. . DOD20070198, jejímž obsahem je v návaznosti na Rámcovou smlouvu o provedení exekuce na peněžitá plnění ze dne 1.6.2007 a dodatků 1 – 7 poskytování bonusů Dopravnímu podniku ve výši 1.800,- Kč z odměny dlužníka a to ve výši minimálně 111.092,- Kč, splatné dne 10.4.2015; dále částku 139.392,- Kč, splatné dne 29.5.2015, dále částku 222.156,- Kč splatné dne 27.4.2015; dále částku 124.146,- Kč bez data splatnosti, jakož i plnění za období předcházející tedy od 1.6.2007. Tyto částky platil a přislíbil zaplatit Juraj Polák Dopravnímu podniku Ostrava,a.s. za předávání exekučních návrhů, což je činnost v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu. 
důkaz : spisKSOS 36 INS 10155 / 2015 vedená u Krajského soudu v Ostravě

Juraj Polák si ponechával vymožená plnění dlužníků, aniž je předal věřitelům, což mimo jiné dokladují přihlášky pohledávek v jeho insolvenčním řízení a jednak je to patrno z toho, že nechal na Slovensku shořet spisy dlužníků, které zatím nebyly digitalizovány. O tomto doposud tito dlužníci ani neví, a peníze z plnění těchto dlužníků patrně také skončily namísto u věřitelů, u Juraje Poláka. Netuším, zda toto někdo již prošetřoval, nicméně už fakt, že se ocitly takto citlivé spisy mimo úřad a hlavně na území cizího státu, je zarážející.
důkaz : spis KSOS 36 INS 10155 / 2015 vedená u Krajského soudu v Ostravě

Vymožené peníze dlužníků tento úřad nevkládal na transparentní účet, jak nařizuje zákon, ale do jakési pokladny, či trezoru na půdě úřadu, kde si z něj anarchisticky bral dle potřeby kdekdo, o těchto penězích byly vedeny jak oficiální záznamy, tak záznamy neoficiální, které ukazovaly skutečný stav financí. Tyto druhé záznamy byly pouze pro potřeby Juraje Poláka a jeho kompliců a interně je nazývali druhá účetní kniha načerno. Část těchto peněz tedy bylo zpronevěřeno pro osobní spotřebu exekutora a část použita na nezákonné platby, kdy z nich byly vypláceny nezdaněné mzdy zaměstnanců, převážně vykonavatelů, kteří namísto krom oficiálního platu cca 14 000 Kč pobírali z tohoto fondu měsíčně až 100 000 Kč, které nebyly nikde přiznány a nebyly tedy daněny ani exekutorem Polákem, ani samotnými zaměstnanci. Do tohoto trezoru vkládali vykonavatelé vymožené peníze bez řádného vyúčtování a již ponížené o své načerno vyplácené provize ve výši cca 10 % z částky. Zcela běžně a po předchozí domluvě toto praktikoval například vykonavatel Ivo Mazal, který u zmíněného úřadu pracoval zhruba v období 2/2013 – 12/2013. Toto okrádání státu na daních muselo probíhat organizovaně s vědomím všech zúčastněných, tedy právníka Nahodila, exekutora Poláka, vykonavatele Mazala a všech ostatních ředitelů a vykonavatelů, kteří na úřadě působili, posledním z nich, o kterém vím, byl Bc. Marek Damm.
Důkaz : výslechem Ivo Mazala, Nahodila, Bc. Marka Damma, Juraje Poláka

Juraj Polák nechal zkreslit údaje o hospodářských výsledcích úřadu ve smlouvách pro leasingové společnosti tak, aby získal osobní automobily, šlo o vozidlo Škoda Octavia, Škoda Rapid, či Audi Q7. Tyto smlouvy po převzetí vozů nedodržel a splátky neplatil. Toto je také zřejmé z insolventního řízení vedeného proti Juraji Polákovi. K tomuto by se patrně měl vyjádřit i účetní, či jiná osoba, která tyto účetní údaje zfalšovala.
Důkaz : výslechem Juraje Poláka, 
spis KSOS 36 INS 10155 / 2015 vedená u Krajského soudu v Ostravě

Mimo jiné falšování docházelo i ke zkreslování hospodářských výsledků pro daňovou správu, a to pro co největší snížení daňového základu pro výpočet daně, čímž byl stát na daních připraven řádově o miliony korun. Tímto jednáním byl poškozen jak stát, tak hlavně dlužníci, kterých tím byly poškozeny až tisíce, jelikož ke snižování daňového základu docházelo především falšováním nákladů na exekuce, které byly následně i účtovány dlužníkům. V kooperaci exekutora a ostatních zaměstnanců, tedy patrně pana Nahodila, pana Damma, účetních a předchozích ředitelů a všech vykonavatelů docházelo k tomu, že do spisů dlužníků se zaznamenávaly služební cesty k nim domů, které se nikdy neuskutečnily, které ovšem následně figurovaly v nákladech na konkrétní exekuci. Exekutor tak jednak podvodně vymáhal po dlužnících částky za tyto neuskutečněné cesty a pokud tyto nevymohl, pak je alespoň uvedl v účetnictví jako vynaložené náklady a o tyto částky snížil zisk, ze kterého se platí daně a o tyto daně tedy okradl stát. Pro tyto účely nechával vypracovávat několikeré účetnictví a daňová přiznání, kdy si nakonec jako v loterii vybral to daňové přiznání, které bylo nejvýhodnější. Jistým vodítkem pro vyšetřování může být i skutečnost, že tuším v roce 2013 byl úřad exekutora Poláka dokonce v mínusu a dostal vratku daně, ač je to úřad středně velký se širokým záběrem dlužníků. Všechna tato fakta si může policie při vyšetřování ověřit a při odborném posouzení jednotlivých daňových přiznání tohoto úřadu musí vyjít najevo krácení daně. Také při přezkumu jednotlivých spisů dlužníků vyjde najevo, že jsou v nich zaznamenány cesty, které se neuskutečnily.
Důkaz : výslechem Juraje Poláka,Nahodila, Bc. Marka Damma
součinností u finančního úřadu
V nezjištěnou dobu byla v exekutorském úřadě provedena kontroly kontrolní komisí Exekutorské . komory, které se měli účastnit pan Toman a Marcel Kubis, kontrola měla být provedena zcela formálně, kontrolní skupina neprošla spisy, údajně měl být předán úplatek.
Důkaz : výslech Tomana a Marcela Kubise, výslech Bc. Damma, výslech JUDr. Poláka
spisem o kontrole u Exekutorské komory

Toto trestní oznámení činím v dobré víře v informace poskytnuté mi třetí osobou, které nemám důvod nedůvěřovat, nevím zda a nakolik je mnou uvedené trestné, ovšem jsem přesvědčen, že mnohé z uvedeného je v rozporu se zákonem a má být prověřeno. 
Sám jsem byl jednáním Juraje Poláka poškozen a s ohledem na získané informace mám zato, že Juraj Polák nepoškodil pouze mne, ale spoustu dalších občanů, společností a v neposlední řadě i stát.
Žádám o vyrozumění o vyřízení tohoto návrhu v zákonné lhůtě

Ján B. DNPD

-------------------------------------------------------

 

 

 Oznámení nebylo podáno na Vrchní státní zastupitelství v Olomouci náhodou. Věříme, že pokud je někdo v ČR prokázal, že odolá politickému tlaku se ctí, byl to právě JuDr. Ivo Ištvan.

  

Autor: Vladimír Haneška | úterý 22.3.2016 11:11 | karma článku: 17,03 | přečteno: 742x
  • Další články autora

Vladimír Haneška

Za ty mrtvé můžete i Vy!

Ano, toto zde je syrový kapitalismus, kde prosperují dravci, přežívá střední třída žijící v neustálém stresu a potom tu jsou ti slabí, obraní a vláčení, kteří to někdy vzdají sami a stanou se třeba dárci orgánů.

15.7.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 94x | Společnost

Vladimír Haneška

Exekuce kvůli dvaceti haléřům.

Stát volí vůči lidem, kteří mu dluží haléřové částky, lichvářský přístup. Kvůli zanedbatelné pohledávce na dani je posílá do exekuce. Dlužníci pak zaplatí o stovky i tisícovky procent navíc.

13.7.2017 v 6:06 | Karma: 0 | Přečteno: 60x | Společnost

Vladimír Haneška

Haneška : Ne Tatra, ale eXekuce drtí důchodce.

V Česku, na Moravě i ve Slezsku lavinovitě přibývá lidí, kteří mají nařízenou exekuci na důchod. Na konci loňska jich bylo už víc než 75.000. Jen za minulý rok se tedy počet zvedl o celých 5.000,což je v průměru 14 exekucí za den.

12.7.2017 v 15:15 | Karma: 0 | Přečteno: 44x | Společnost

Vladimír Haneška

Zdeněk Adamec a Akce Pochodeň 2003

Zdeněk Adamec byl student z Humpolce, který se ve svých 19 letech ve čtvrtek 6. března 2003, kolem půl osmé ráno, upálil v Praze na Václavském náměstí na terase Národního muzea, hořící tělo dopadlo k památníku Jana Palacha.

11.7.2017 v 19:19 | Karma: 0 | Přečteno: 41x | Společnost

Vladimír Haneška

Haneška: Živnostník s pistolí u hlavy

Zdeňka jsem znal už ze základky. Před lety jsme spolu chodívali za holkama, později na golf. Pohodový člověk, vždy nekonfliktní a nad věcí.

11.7.2017 v 18:18 | Karma: 0 | Přečteno: 40x | Společnost

Vladimír Haneška

Haneška : I kdyby hořelo třicet Palachů...(2015)

Po vlně sebevražd upálením v roce 2003 označil Václav Klaus tuto formu protestu za nemístnou a nepotřebnou. Navzdory jeho výzvě, se od roku 2003 do dubna 2015 v Čechách demonstrativně upálilo celkem třicet lidí.

11.7.2017 v 14:14 | Karma: 9,13 | Přečteno: 142x | Společnost

Vladimír Haneška

Ne Tatra, ale exekuce drtí důchodce II.

V česku, na Moravě i ve Slezsku lavinovitě přibývá lidí, kteří mají nařízenou exekuci na důchod. Víc jak tisíc exekučních podnětů měsíčně drtí důchodce v čR.

10.7.2017 v 16:16 | Karma: 9,73 | Přečteno: 115x | Společnost

Vladimír Haneška

Šedesát lidských pochodní / Haneska

Od roku 2003 do dubna 2017 v Čechách, v souvislosti s exekucemi, demonstrativně upálilo více než šedesát lidí.

10.7.2017 v 15:15 | Karma: 11,59 | Přečteno: 240x | Společnost

Vladimír Haneška

Každý jeden den zemře pět z nás! Haneska

Sebevražda, je tragický způsob jak zemřít. V České republice za rok 2016 stalo kolem 1600 dokonaných sebevražd.

10.7.2017 v 13:13 | Karma: 10,23 | Přečteno: 166x | Společnost

Vladimír Haneška

Exekuce na 100 tisíc seniorů aneb Zhoubná rakovina národa : Haneska

Damoklův meč exekuce visí nad každým z nás, Zaprodaná, rozkradená a zkorumpovaná republika, už dávno není schopna čelit krizi.

9.7.2017 v 15:15 | Karma: 36,96 | Přečteno: 1606x | Společnost

Vladimír Haneška

špinavý byznys s lidskou bídou : Haneška

Vinou současného likvidačního systému exekucí dochází denně k zbytečným lidským tragédiím, zatímco zkorumpovaná exekutorsko-soudní klika tu vědomě likviduje střední a dolní třídu tohoto národa.

9.7.2017 v 14:14 | Karma: 24,95 | Přečteno: 592x | Společnost

Vladimír Haneška

Haneška : Čas barikád

Je březnový podvečer 2015 a já sedím na širokém parapetu své garsonky a oknem o které se zády opírám, mi přes rameno svítí poslední paprsky zacházejícího slunce.

9.7.2017 v 12:12 | Karma: 19,04 | Přečteno: 419x | Společnost
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5501x
Vášnivý čtenář, white hat hacker, linuxový nadšenec, CZFree.Net mapper, ex-admin AbcLinuxu  ,dlouhodobě dostupný na reboot.cz. Typický INTJ na stupnici MBTI. Ve znamení Vah roku 1973 v Ústí nad Labem narozený Pražák..

 

 

Seznam rubrik