Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, já sice mohu pochybovat, zda takto amorálních je většina, ale že takový jsou a poměry jsou jak píšete je fakt.

1 0
možnosti

Má zkušenost s exekutorem r.2013-2014 (bývalý manžel před uzavřením sňatku nasekal dluhy) :

1. příkaz k obstavení mého účtu (ČS toto naštěstí stopla, protože exmanžel nebyl ani majitelem, ani disponentem)

2. exekuce na můj plat (MUSELA jsem zaměstnavateli prokazovat datum sňatku, manželskou smlouvu apod.)

3. oblepení mého soukromého majetku v době mé nepřítomnosti (opět jsem MUSELA prokazovat mé vlastnictví) a žádat o jeho vypsání.

NIKDY mě žádný exekutor ani soud nekontaktoval před těmito kroky, vždycky jsem se musela bránit až následně, stálo mě to hodně nervů a času. A stačilo jen, aby si exekutor srovnal datum sňatku a datum, kdy k dluhu došlo! ...a nepochybuju o tom, kdyby jeden z těch jeho kroků byl úspěšný (ač nezákonně), napočítal by si i tučnou sumičku za služby!!!

2 0
možnosti
RC

A dalsi odstavec - jak vite, ze je pravda to, co tvrdite?

"Většina exekucí začíná tak, že se o ní dlužník dozví od exekutora v době, kdy už se nemůže prakticky s ohledem na lhůty bránit. Drtivá většina exekucí je řešena soudy bez přítomnosti dlužníka, usnesení jsou doručována fikcí, nebo nabývají právní moc vyvěšením na úřední desce soudu, a to i v případech, kdy je adresa dlužníka známá. Tímto je dlužníkovi jakožto účastníku řízení upíráno základní právo vyplývající mu z Ústavy České republiky, a to právo na spravedlivý proces. Nejhorším důsledkem těchto praktik je fakt, že soudy posvěcují i dluhy fiktivní."

Napriklad soudy nepriznavaji veriteli naklady rizeni, pokud neprokaze, ze zaslal dluznikovi predzalobni vyzvu. Nebyl by veritel sam proti souve, kdyby chtel vysoudit 1000 Kc a naklady na soudni poplatek i advokata by platil ze sveho?

0 0
možnosti
RC

Dalsi odstavec -

"Pro dluh 1000 Kč /za škodu ve výši 24 Kč/ Vám v tomto pseudodemokratickém státě exekutor zničí život tak, že Vám zablokuje příjmy, a Vy nemůžete splácet běžné výdaje, půjčky, hypotéky, školné, stravné, pojištění, kabelovku, internet, družinu a na konci dluhového tobogánu druhotné platební neschopnosti Vám před výplatou nezbyde ani 24 Kč na jízdenku MHD, kterou to celé začalo!"

Dluh 1000 neni za skodu ve vysi 24 Kc, ale za poruseni prepravnich podminek. To je jako byste se zastavoval nad pokutou 1000 Kc od policie za to, ze nemate lekarnicku - tam prece nevznika vubec zadna skoda.

Slusny clovek, ktery jel na cerno, bezi okamzite pokutu zaplatit na dopravni podnik a neceka, ze to vyhnije.

Exekutor NEMUZE zablokovat prijmy - on muze zablokovat maximalne castku, kterou dostal k exekuci plus jeho naklady a poplatek. Mate-li tedy na uctu vice penez, nez on pozaduje, musi Vam banka umoznit ostatni penize normalne pouzivat.

0 0
možnosti
AG

A66l22e16x 36G55r25e97g89o32r

17. 3. 2016 11:08

Možná je problém v tom, že mnoho lidí má peníze tak akorát na zaplacení základních potřeb a navíc jim nic moc nezbude.

Ale znám případ, kdy dlužník splácel docela velkou částku a díky špatně napočítaným úrokům vznikl banální nedoplatek 800 Kč z dluhu cca 20 tis.

Nic co, nešlo řešit jednoduchým dopisem či telefonátem věřitele.

Jenže po dvou letech nečinnosti dostal dlužník exekuční výměr na těch 800 Kč a k tomu náklady a odměny exekutora ve výši cca 7000,- Kč.

Tak asi taková je to spravedlnost. Soud sice takovou exekuci zastavil jako šikanozní ale prakticky ji ani neměl nařídit. A pokud se něco takového stane člověku, který nemá žádné právní povědomí a neodvolá se , potom je to opravdu zlodějina posvěcená státem.

4 0
možnosti
RC

Vazeny pane, vzhledem k tomu, ze jsme v dome meli co docineni s nekolika dluzniky (a z nekterych se nikdy nic poradneho uz nevymohlo; nekteri z nich cilene neplatili za nic krome elektriny), tak bych se rad zeptal na Vas odstavec:

"V drtivé většině jde o původní dluh v řádu deseti až stokorun a nezřídka se tyto exekuce nařizují v rozporu se zákonem. Exekutoři následně vymáhají dluhy promlčené, již zaplacené, smyšlené, anebo podvodem vyrobené. A soudy je posvěcují i s nezákonnými úroky až 100 % ročně. Bohužel velice často soudy o těchto návrzích na exekuci rozhodují bez přítomnosti dlužníka a tato rozhodnutí nabývají právní moci fiktivním doručením. Dlužník se tedy o exekuci zásadně doví až v době, kdy marně uplynou všechny lhůty pro možnou nápravu."

Zajimalo by mne to, jak jste prisel na to, ze

- je to v drtive vetsine. Mate nejakou relevantni statistiku?

- skutecne posveti nejaky soud nezakony urok? Muzete to nejak dolozit?

- naprosta vetsina exekuci probiha tak, ze dluznik dostane platebni rozkaz (od soudu!) a teprve pokud proti nemu da odpor, tak se vse resi soudne. Teprve az soud rozhodne o existenci pohledavky, muze se dalsi soud zadat o narizeni exekuce. Takze dluznik ma nekolik prilezitosti, jak na korespondenci od soudu reagovat. Ano, jsou pripady, kdy se dluznik nic nedovi, ale zkusta je to tim, ze but neprebira postu vubec, nebo nebydli na adrese trvaleho pobytu.

Ve finale je treba rici, ze veritel vzdy taha za kratsi konec. Jeden z nasich dluzniku dostal vypoved pro neplaceni. Odvolal se k soudu, ten rozhodl, ze vypoved je platna, pak se ceka na nabyti pravni moci, na vyznaceni nabyti pravni moci a mesice bezi. Od chvile, kdy dostal vypoved z bytu do jeho faktickeho vystehovani ubehly dva roky, kdy cilene neplatil. Udelal tak skodu za statisice, kterou ve finale odnesli ostatni druzstevnici.

0 0
možnosti
DM

Aktuální případ mohu doložit....

Jistina 126 korun

Celkový dluh v exekučním řízení 22 200

Rok exekučního titulu 2006,nikdy nebyl nikdo vyzván k zaplacení ani soudním příkazem ani předžalobní výzvou věřitele

Exekuční titul doručen 12/2015

Adresa tvralého bydliště celou dobu řádně hlášena...

Tentýž exekutor stejný údajný věřitel

Jistina 2056 korun

Celkový dluh v exekučním řízení 22 400

Rok exekučního titulu 2006,nikdy nebyl nikdo vyzván k zaplacení ani soudním příkazem ani předžalobní výzvou věřitele

Exekuční titul doručen 12/2015 jedná se o údajně nezaplacené zálohy a doplatky elektřiny v nemovitosti kde bydlela má současná žena s bývalým manželem,údajně byla vyzvaná k úhradě dluhu, nebyl nikdo schopen říct kdy a jak,exekutor poslal prachsprostý exekuční titul,víc nic Vysvětlete prosím Mnohé exekuce jsou účelové....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS