Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Exekuce stejně jako nezaměstnanost ke kapitalismu, či lépe řečeno k Sozialmarktwirtschaftu patří. Není to jen o nezodpovědnosti ale určitý záměr se třeba nepovede. Když za socíku "podnikal" jen stát tak jsme funkci exekutora neznali.

Hranice mezi - být tvrdý na dlužníky a být efektivní a spravedlivý je často tenká s časem se mění:

- proč nekopírujeme ty nejlepší zkušenosti vyspělých ekonomik v exekucích. Tak třeba kalifornský švagr nevěřil, že by tady důchodci sebrali auto ...

- řada důchodců může legálně pracovat. Když jim vše berete, nemají absolutně zájem a sklouzávají do šedé ekonomiky nebo se na to "vybodnou". I s prací jsou spojeny určité náklady, tak proč by to dělali.

- proč důchodci chodí pro důchody do front na pošty - kritizujeme vysoký podíl hotovostního oběhu ale exekutor zablokuje prakticky každý účet dotyčného.

- platby za výkony advokátů, soudů, exekutorů volají do nebes ...

A mohl bych pokračovat. Nutno říci, že asi nejdivočejší léta, kdy exekutor bral dětem hračky, jsou za námi.

3 0
možnosti
VH

Někoho možná drtí nezaplacená pokuta, někoho špatně vypočtená daň.

Ale většinu z nich drtí dluh. Jejich dluh. Dluh, který vytvořili ze své vůle.

Ne exekuce, neuvážená půjčka drtí (ve značné části případů) důchodce i nedůchodce.

Váš nadpis je mimořádně hloupým (nebo záměrným?) klamem.

1 2
možnosti
LM

Ne každý dluh vznikne půjčkou. Ne každý dluh byl vytvořen z vlastní vůle. Ale hlavně, dluh je jedna věc a vymáhaná částka věc druhá. A to je to nejhorší, dluh je pár korun a vymáhá se pár tisíc.

4 0
možnosti
VK

Přeji vám, abyste se dostal do role věřitele a nejlépe u někoho, z koho nedostanete zhola nic. A do role věřitele se dostanete i proti své vůli. Ta bezmoc. To bych vám přál. Nedělejte z lidí hlupáky, kteří nejsou odpovědní za své chování, potažmo dluhy. Ale na druhou stranu je dobře, že své pseudostraničce děláte medvědí službu.

3 1
možnosti
VH

Když on je INTJ. Žije ve . v n i t ř n í m . světě, plném nekonečných možností (oficiální popis MBTI). V očích INTJ může být zlepšeno i to nejlepší.

0 0
možnosti
RC

Kdyz chcete zrusit exekutory, tak tim nenavrhujete zadne reseni. Musite navrhnout, co misto nich. Drive byl soudni exekutor - urednik, vymahani bylo naprosto smesne. I u nas v dome jsme meli 2 duchodce, kteri dluzili na sluzbach za bydleni. Jsou dve moznosti - exekuce, nebo to zaplati ostatni. Podle Vas to maji zplatit ostatni bydlici? Bezte se s takovymi nazory klouzat.

6 1
možnosti
LM

Ale oni to ostatní zaplatí už dnes a dokonce dvakrát.

90% exekucí jsou velcí věřitelé, obchodníci s pohledávkami, lichváři, banky, pojišťovny, telefonní operátoři.

Začne to šmejdem, co koupí pochybnou pohledávku pro výdělek na příslušenství, důchodce dluží stovku a chtějí po něm 15 000.

Zablokují mu účet, nechají nezabavitelné minimum 6500,-Kč a už to jede, nakonec nebude mít ani na nájem a energie.

Ale to už je před Vámi dalších deset věřitelů a nedostanete nic.

A podruhé to zaplatíte skrze rozpočet, až z něj udělají bezdomovce, to zase skrze něho nakrmíme další obchodníky s chudobou na ubytovnách.

1 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5501x
Vášnivý čtenář, white hat hacker, linuxový nadšenec, CZFree.Net mapper, ex-admin AbcLinuxu  ,dlouhodobě dostupný na reboot.cz. Typický INTJ na stupnici MBTI. Ve znamení Vah roku 1973 v Ústí nad Labem narozený Pražák..

 

 

Seznam rubrik