Vladimír Haneška

Za ty mrtvé můžete i Vy!

15. 07. 2017 14:14:14
Ano, toto zde je syrový kapitalismus, kde prosperují dravci, přežívá střední třída žijící v neustálém stresu a potom tu jsou ti slabí, obraní a vláčení, kteří to někdy vzdají sami a stanou se třeba dárci orgánů.

Vláda a justice neřeší jak zlikvidovat lichváře jako třeba Profi Credit, slibuje nápravu, ale ani prstíčkem na takové dravce nezamíří, také ani neřeší exekutory a už vůbec právnickou vymahačskou mafii a kšeftaře s pohledávkami. Obrovské daňové úniky firem a soukromníků, často z nejvyšších kruhů, žijících z investic do lichvářských půjček, to také není na pořadu dne.


Ale třeba ukázat, že jako něco pro dlužníky vláda a justice dělá. Tak nyní bude hon na čarodějnice, zákaz oddlužovacích firem, aby si mohli právníci sami mastit kapsy, protože nejdříve sice považovali dlužníky jen za chudou lůzu a nechtěli je přijmout jako klienty, ale najednou ji dochází, že když si odstraní konkurenci mohou si účtovat později co chtějí. Téměř 70% všech dlužníků úspěšných v oddlužení měli v péči soukromé oddlužovací firmy a poradci.


Advokátní komora si to prosadí, vždyť justice, to jsou advokáti a mnoho politiků také a to tato sorta VIP lidí platí do volebních fondů svých vyvolených.Také insolvenční správci mohou dělat nejenom svou práci ale nabírat dlužníky a sekat jim návrhy jeden za druhým. Zákon jim nyní zatrhl odpornou praktiku, kterou měli povolenu zhruba poslední dva roky, kdy si nadělali různá s r.o. a tak obsadil jeden „správce“ mnoho měst, kde pak mohl vykonávat svou činnost a brát zhruba 65.000,- Kč za dlužníka, kterého by viděl sotva 3x za 5 let. Někteří to tak přehnali, že již nestíhali ani chodit na přezkumná jednání a alespoň zdánlivě konat svou práci. Navíc brali kšefty těm několika poctivým správcům.

Takže budou dělat oddlužení?

To není střed zájmů?

TAK KDE JSOU TI LIDÉ, KTEŘÍ SI VZALI ŽIVOT?

Mnoho lidí nechce chodit k advokátům , mnozí jsou drazí a skutečně až příliš často nespolehliví.

Institut insolvenčního správce mnoho lidí ani nechápe, je to pro ně zcela neznámý pojem. Na českém trhu jsou nyní stovky poradců a firem, kteří lépe či hůře pomáhají dlužníkům s návrhem na oddlužení. Takže tyto nyní pod záminkou regulace zlikvidují a budou vydělávat sami. Dlužník si zatím může sám podat návrh na oddlužení, ale i to mu chtějí zákonem odepřít, aby jim prostě neunikla ani jedna jediná dušička. Proč má být povinný poplatek 5.000 při zahájení insolvence? Tedy i pro ty nemajetné. A rozdíl v tom zda vám oddlužení pomáhá zpracovat neziskovka, nebo advokát nebo správce je ten, že ti poslední dva budou chtít mnohem-mnohem více peněz, nebudou-li mít konkurenci.

PROČ PROTI NIM NEZAKROČÍ?

Politikům, advokátům a soudcům vůbec nejde o to, ochránit občany, aby dostávali kvalitní poradenské služby, ale o lobbistický tlak, soukromé zisky, dary na volební konta. Kdyby šlo politikům a soudcům o lidi, tak již dávno jsme měli dobrý zákon proti lichvě, proti lichvářským praktikám, špatným exekutorům, líným soudcům a vůbec spekulantům s pohledávkami. Lichva je podle našich zákonů a soudců téměř neprokazatelná nebo jen sporadicky.


CO DĚLALY VLÁDY A JUSTICE DO TEĎ?

HRABALY A HROMÁDKY PŘESÝPALY Z KAPSY DO KAPSY.


Aby se ukázali páni z koalice jako dobří a ti správní na svých postech, tak nyní budou zase místo kompletního a razantního zákona o řešení lichvy, vymáhání exekucí , budou populisticky honit nesmysly a lidem lhát, že viníci jejich trápení jsou jinde. Za poslední tři-čtyři roky politici udělali sice pár malých úprav ve špatném zákoně a v exekučním řádu, ale jen nepatrných a hned k nim bez varování přidali nové tvrdé dodatky, například že exekutor může vymáhat druhého manžela i po rozvodu a za daleko tvrdších podmínek.

A ZNOVU, KDO SE STARAL A POMOHL OBČANŮM, KDYŽ PADLI DO DLUHŮ A ZOUFALI SI ?


Práci jim žádná vláda nezajistila v plné míře, ale vymahače a exekutory ano?


NIKDO, NAOPAK POLITICI, JAKO TŘEBA NOVÁK Z ODS, MAJITEL OBŘÍ VYMÁHACÍ SPOLEČNOSTI, nebo MINISTR-MANŽEL EXEKUTORKY, nebo POSPÍŠIL, KTERÝ ZA MILIONY ZMRŠIL NOVÝ ZÁKONÍK, nebo MYNÁŘ či SOKOL, TI NÁM TU S ÚSMĚVEM V TVÁŘI NASTOLILI VYMÁHACÍ A EXEKUTORSKÝ TEROR.

ZA TY MRTVÉ MŮŽEME I MY.

Někdy svou lhostejností, někdy naivitou, že volíme osvědčené lumpy stále dokola, někdy jen leností jít k volbám. Neumím si představit, na co myslí sebevrah , který má rodinu a udělá to kvůli dluhům. Neuvědomují si ti lidé, že dluhy pak padnou na jejich pozůstalé a k notářskému řízení se běžně většina věřitelů přihlásí. A pozor, právě podle nového občanského zákoníku již není tak jednoduché zbaví se dluhů po příbuzných..

Chce to změnu celého systému.

Nechcete, aby byli další stovky zruinovaných lidí na seznamu sebevrahů?
VŠECHNO JE SE VŠÍM PROPOJENO, DAREBÁK SPOLÉHÁ NA POLITIKA, POLITIK ŽIJE Z DAREBÁKA A ADVOKÁTNÍ MAFIE MÁ PRACHY ZE VŠEHO.


Kde máte jistotu, že zítra nepadnete do dluhů i vy?

Nebo máte hlavu jen na sledování prostoduchých telenovel, kde kámen š–á cihlu a všichni nakonec odchází do západu slunka šťastní a úspěšní? To není realita. Realita je, že se v té samé televizi, co na ni čučíte denně záměrně nedozvíte , kolik našich občanů dnes spáchalo sebevraždu kvůli dluhům, ale stejně záměrně vás informují, že herečka Šoustalová má nový model silikonového prsa..

JE TO VŠECHNO MANIPULACE S NÁRODEM , SE ČTENÁŘI NOVIN, S MÉDII A OBČANY.

Spekulanti, vymahači a právnická mafie se chtějí zbavit i dobrých oddlužovacích společností, a tak spustí masážní mediální kampaň. Ale ne pro lidi-dlužníky, ale pro neznalou veřejnost.

Tak nečekejme na další volby, to bude pozdě. Kdejaký velvyslanec si tu již vládne jako doma.

Že nevíte koho volit ? Ale víte, jen nebude lhostejní ke svému národu, patriotům kolem vás a myslete.

Autor: Vladimír Haneška | karma: 0.00 | přečteno: 93 ×
Poslední články autora